Orthodontiepraktijk Utrecht - verbogen spalk op gebitsmodelAl lang geen beugel meer…

Stel je voor: je beugel is er al een tijd uit, maar je hebt nog altijd zo’n draadje achter je tanden. Dat draadje zorgt ervoor dat het eindresultaat van de beugelbehandeling behouden blijft (dus dat je tanden recht blijven staan).

En dan toch nog naar de orthodontist

Soms kan het gebeuren dat deze spalk los of kapot gaat. Het is dan belangrijk dat je zo snel mogelijk contact opneemt met een orthodontist om ervoor te zorgen dat je spalk weer vast wordt gezet. De meeste mensen gaan dan terug naar hun eigen oude vertrouwde orthodontist. Dit is natuurlijk het handigste, omdat deze orthodontist jouw situatie het beste kent. Maar het kan ook voorkomen dat het niet mogelijk is op korte termijn bij je oude orthodontist op afspraak te komen (bijvoorbeeld doordat je in de tussentijd naar Utrecht bent verhuisd)…

Laat je kapotte retentiebeugel repareren!

Je kunt dan contact met Orthodontiepraktijk Utrecht opnemen (030-2340565). Wij hebben begrip voor je situatie, en snappen dat je zo snel mogelijk terecht wilt om je kapotte spalk te laten repareren, zodat voorkomen wordt dat je tanden weer in de originele stand gaan staan!

Loop nooit te lang rond met het idee dat je spalk los zit of kapot is! Een beetje los bestaat niet: als er lijm van je spalk af is, of de spalk zelfs verbogen is, dan werkt de spalk niet meer zoals hij bedoeld is. Neem altijd zo snel mogelijk contact op met een orthodontist om te bepalen of de spalk opnieuw geplaatst moet worden, gerepareerd kan worden, of dat de spalk in jouw geval niet meer nodig blijkt te zijn en dus verwijderd kan worden.

Gebitsmodel mee

Het is altijd handig om de gebitsmodellen die je bij het plaatsen van de spalk hebt gekregen mee te nemen naar de afspraak. Heb je thuis dus nog gebitsmodelletjes staan? Neem ze mee naar je afspraak! Als je spalk vervangen moet worden en je hebt geen gebitsmodel meer, zullen we nieuwe afdrukken moeten maken en moet je dus een keer extra terug komen.

Kosten

Kijk voorafgaand aan je bezoek aan Orthodontiepraktijk Utrecht altijd goed na hoe je verzekerd bent. Het vervangen van een retentiebeugel is een tijdrovende en daarom kostbare klus. Een reparatie kost tussen de € 70,- en € 140,-. Voor het volledig vervangen van je kapotte spalk, inclusief het maken van een nieuw model ben je € 200,- kwijt.
Als je een aanvullende tandartspolis hebt, is de kans groot dat je een deel van de kosten van je verzekering vergoed krijgt. Via onze tarieflijst kun je vinden welke codes wij in rekening brengen voor een reparatie aan een spalk.