Beginnen met een beugel

Eerste consult

Tijdens het eerste consult zal Dr. P. Acitores de situatie van het gebit, de kaken en het gezicht klinisch beoordelen. We vragen je naar je verwachtingen en je medische geschiedenis. Vervolgens zullen we in grote lijnen de mogelijkheden van orthodontische behandeling met je bespreken.

De conclusie van het eerste consult kan zijn dat behandelen (nog) geen zin heeft. Dat is bijvoorbeeld vaak het geval als er nog veel tanden of kiezen gewisseld moeten worden. We spreken dan vaak af dat je opnieuw contact opneemt als er uitgewisseld is.

 

Uitgebreid onderzoek

Een uitgebreid onderzoek met verschillende röntgenfoto’s en afdrukken met lichtfoto’s en de beoordelingen en de bespreking van het behandelingsplan kost tussen € 245,- en € 262,-*. Dit is afhankelijk van de noodzakelijke röntgenfoto’s. We geven voordat we starten met het uitgebreide onderzoek altijd een kostenopgave, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

* alle prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Bekijk voorafgaand aan het eerste consult goed of je hiervoor verzekerd bent!

Als het uitgebreide onderzoek achter de rug is, mag je bij de receptie een vervolgafspraak maken om het behandelplan met de orthodontist door te spreken. Dan gaat dr. Casander aan de slag om aan de hand van alle verzamelde gegevens een speciaal op jou toegespitst behandelplan op te stellen.

Wanneer het al wel zinvol is om direct met de behandeling te starten, worden er tijdens de eerste afspraak röntgenfoto’s en lichtfoto’s van het gezicht en de mond gemaakt. Ook worden er gebitsafdrukken gemaakt (het ‘happen’). De meeste mensen kijken daar best een beetje tegenop, omdat ze van broers, zussen of van vriendjes of klasgenootjes al gehoord hebben dat dat heel vies is. Uiteindelijk valt het meestal heel erg mee! Zorg altijd dat je goed naar de aanwijzingen van de assistentes luistert, dan komt het altijd helemaal goed.

Bespreken behandelplan

Als het behandelplan gemaakt is, nodigen we je uit om het met ons te komen bespreken. We bespreken welke beugel(s) nodig zijn, wat de voor- en nadelen van de behandeling en eventuele alternatieven zijn. Tevens wordt de geschatte behandelduur aangegeven en krijg je een gespecificeerde kostenraming. Er is alle tijd om vragen te stellen.
Om een afspraak te maken voor het eerste consult kun je contact met ons opnemen. Meestal kun je binnen enkele weken al terecht voor een eerste consult!