Tarieven staan vast

Voor de, door de overheid vastgestelde, tarieven verwijzen wij naar de website van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).Van deze tarieven kan in principe niet afgeweken worden. Ieder jaar bepaalt de NZa of de tarieven nog marktconform zijn. Meestal worden de tarieven per 1 januari van het nieuwe jaar iets bijgesteld.

Wij adviseren je de voorwaarden van je verzekeraar goed na te kijken, om te achterhalen of je in aanmerking komt voor vergoeding vanuit je (aanvullende) verzekering.

Via deze link (er wordt een PDF geopend) kun je het complete overzicht met codes, omschrijvingen en tarieven vastgesteld door de NZa bekijken.

Bij codes waar een * achter staat, worden altijd techniekkosten in rekening gebracht.

Bepaling NZa

Het is verplicht om de volgende tekst bij deze tarieflijst te vermelden:

“Deze tarieven gelden voor iedereen. Indien uw ziektekostenverzekering een contract heeft afgesloten met de zorgaanbieder kunnen andere tarieven gelden”.

Orthodontiepraktijk Utrecht maakt geen afspraken met ziektekostenverzekeringsmaatschappijen en houden ons dus volledig aan de tarieflijst van de NZa.

Betalingsvoorwaarden

De facturatie vindt plaats middels Famed Factoring. We hebben met Famed afgesproken dat zij de rekening in eerste instantie proberen te innen bij je verzekeringsmaatschappij. Jij krijgt dan alleen nog een ‘restnota’. Zorg wel dat je deze op tijd betaalt, want de extra kosten voor te laat betalen zijn niet mis!
Bezoek voor vragen over je nota altijd eerst de speciaal hiervoor opgezette website notavanfamed.nl. Ook kun je de dames bij de receptie om hulp vragen, zij kunnen je vragen vaak beantwoorden.

De betalingsvoorwaarden worden desgevraagd gegeven voorafgaand aan de behandeling. Als je met de behandeling instemt, word je geacht akkoord te gaan met deze voorwaarden.

Voor algemene vragen over Famed verwijzen wij je door naar de website van Famed met veelgestelde vragen.